I’ll shoot you for bitcoin

Nu ştiu dacă aţi auzit până acum de bitcoin, moneda electronică care îşi propune să revoluţioneze modul în care plătim şi suntem plătiţi. Da, sunt o grămadă de monede electronice pe internet, însă aceasta este ceva mai specială. În primul rând, moneda este descentralizată, adică nu este emisă de vreo entitate ci pur şi simplu se generează în anumite condiţii într-un mod controlat. Asta înseamnă că teoretic inflaţia nu poate afecta moneda şi de asemenea niciun guvern nu poate controla valoarea monedei.
Deocamdată moneda este la început şi nimeni nu poate şti dacă va avea succes sau nu. Mie îmi place ideea, sper să funcţioneze, şi am decis să pun şi eu umărul la economia bitcoin. Aşa că începănd de acum voi accepta bitcoin pentru serviciile fotografice pe care le ofer. În plus, ofer si 10% discount celor ce îmi vor plăti în bitcoin, pe toată perioada anului 2014!

P.S. Mai jos este un clip despre bitcoin şi aici este o hartă cu cei ce acceptă bitcoin în România. La noi, lucrurile sunt la început, însă dacă vă uitaţi mai la vest lucrurile stau altfel.